Odey, Odey: Randers FC videre i pokalen efter to mål af Stephen Odey

Kristian Fredslund — 20.10.2022 18:35

En lang Odey-måltørke endte i Hjørring torsdag aften, hvor Stephen Odey scorede kampens to mål og sendte Randers FC videre i pokalturneringen.

Vi skal tilbage til marts 2022 for at finde den sidste scoring fra Stephen Odey i officiel Randers FC-regi. Torsdag aften endte den lange måltørke, da den nigerianske angriber scorede to gange og dermed sendte Randers FC videre i pokalturneringen med en 2-0-sejr over 1. divisionsholdet Vendsyssel FF.

Det var en vaklende start på kampen fra et stærkt Randers FC-hold, hvor kun en håndfuld profiler manglede i startopstillingen. Hjemmeholdet fra Hjørring var klart bedst på bolden i kampens indledning og var da også tæt på at bringe sig foran efter et kvarters spil, da en for kort tilbagelægning var ved at koste dyrt. Det endte dog med at Daniel Høegh fik afværget til allersidst.

Kampens første reelle Randers FC-chance blev vekslet til en scoring, da Tobias Klysner sendte en stikning i Stephen Odeys løberetning. Odey satte mod mål og fra en spids vinkel kanonerede han bolden i mål. En lang måltørke sluttede dermed for den nigerianske angriber, der for et år siden var brandvarm i 3F Superligaen, og i Hjørring lignede sit gamle jeg.

Herfra stod der Randers FC på det meste, og lidt senere lignede det, at anfører Björn Kopplin blev væltet i feltet, men dommer Mikkel Redders fløjte forblev tavs. Lidt efter var Lasse Berg Johnsen tæt på med et langskudsforsøg, der sneg sig forbi den fjerneste stolpe.

Efter 39 minutters spil udspillede sig en speciel situation, da en Vendsyssel-forsvarers tilbagelægning gik forbi keeperen, der så sig nødsaget til at parere den med hånden i feltet. Dermed indirekte frispark og gult kort til målmanden. Bolden blev trillet til Lasse Berg Johnsen, men blev desværre blokeret i det store mylder af Vendsyssel-spillere, der stod inde på målstregen.

Kort før pausen var 18-årige Filip Bundgaard i hopla, da han drev bolden ind i feltet og legede kispus med et par modstandere, inden han sendte bolden ind til Stephen Odey, der satte endnu en scoring i kassen og dermed sørge for en tomåls-pauseføring. Flot forarbejde af Bundgaard og stensikkert eksekveret af Odey.

Efter pausen var Vendsyssel FF mest på bolden og forsøgte med en masse indlæg fra kanterne og i feltet. Det var ved at skabe nogle muligheder, men ikke noget, der satte Patrik Carlgren på prøve i Randers FC-målet.

Den anden vej var der ikke de store muligheder. Randers FC-spillerne virkede godt tilfredse med at komme stille og roligt fra Hjørring med en sejr og et pokalavancement. Der kom dog lidt spænding til allersidst, da Daniel Høegh i det 90. minut begik straffespark. Wessam Abou Ali løb til bolden, men han bankede bolden over mål, og det sluttede derfor med en 2-0-sejr til Randers FC, hvis pokaldrømme altså stadig lever.

Der trækkes lod til 4. runde af Pokalen fredag aften efter 3F Superliga-kampen mellem OB og Lyngby.

Randers FC skal i aktion igen på søndag kl. 14.00 i en direkte duel mod FC Nordsjælland om 3F Superligaens førsteplads. Det bliver også en hævnens time, da det var netop nordsjællænderne, der tildelte Randers FC sæsonens første nederlag i 11. spillerunde i Farum.

Du kan købe adgang til søndagens kamp på https://billet.randersfc.dk

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren – Jakob Ankersen (79. Adam Andersson), Hugo Andersson, Daniel Høegh, Björn Kopplin – Tobias Klysner, Lasse Berg Johnsen, Mikkel M. Pedersen (65. Mads Enggård), Filip Bundgaard (79. Mustapha Isah Ubandoma) – Stephen Odey (65. Edgar Babayan), Alhaji Kamara (59. Marvin Egho)

Kampens Randers-spiller (valgt af fansene via Randers FC-app’en): Stephen Odey