Blandet succes for ungdommen på Fyn

Mikkel Ringgaard Jensen — 19.10.2022 12:00

I weekenden var to af vores talentfulde ungdomshold draget til Odense, hvor OB bød indenfor i Ådalen.

Det var ikke kun 3F Superligaholdet som var i aktion i denne spillerunde. Både U15- og U19-holdet var en tur i Ådalen, hvor OB tog imod. Det blev til en sejr og et nederlag. 

U19 tog en flot skalp: OB blev besejret med 1-0.

Første halvleg var med OB mest på bolden, men kronjyderne stod godt defensivt, og OB kom kun sporadisk til chancer via gennembrud i Randers højre side. Omvendt truede de lyseblå OB på direkte angreb og efter høje erobringer på godt presspil. Netop det stærke omstillingsspil resulterede efter 26 minutter i en bold til Gustav Holm. Angriberen bankede flot bolden op i det ene målhjørne til 1-0 - Et virkelig flot mål af den store forward.

I anden halvleg blev spillet afbrudt af mange frispark og spilstop, og der kom aldrig flow i spillet efter pausen. Randers-spillerne formåede i store dele af kampen at holde OB ude af eget felt. Spillet på bolden kunne have været bedre, men denne lørdag var præstationen nok til at tage de tre point med hjem. U19-træner Hans Paarup var da også glad efter kampen:

Set over hele kampen skulle vi have haft flere pasninger i holdet, men vi er meget tilfredse med vores defensive præstation. At holde et meget dygtigt hold som OB, der havde lavet 14 mål i de foregående 3 kampe, nede på et minimum af chancer er yderst tilfredsstillende, fortalte Cheftræneren efter kampen.

Mandskabet er nu placeret på en femte plads i U19-Ligaen.

Kampfakta:

0-1: Gustav Holm (26. minut)

U15 blev nedlagt af stærke fynboer 

U15-drengene var lørdag også i Odense, hvor de skulle møde OB, der havde maksimumpoint inden opgøret. Det har fynboerne fortsat efter kampen, men der var stadig gode ting at tage med fra opgøret. Træner Søren Emil Overgaard siger følgende om første halvleg: 

- Vi vidste godt, at det blev en svær kamp, men vi gik ind til kampen med målet om, at vi ikke kun ville stille os tilbage og forsvare. Vi ville gerne op og presse højt når det var muligt, og vi prøve at få sat dem i nogle dilemmaer med lidt andre positioneringer på banen end normalt. Især i første halvleg spiller vi næsten helt lige op med OB. Vi er gode i det høje pres og har blandt andet et hovedstød på stolpen. En fejl i opspillet kostede målet til 1-0, men ellers forsvarede vi bedre end sidste kamp. 

I anden halvleg blev kampen hurtig lukket, da det blev til 2-0 og 3-0 inden for de første 10 minutter af efter pausen. Cheftræneren forklarer om anden halvleg: 

- Vi havde en god følelse i pausen, men et par situationer hvor både OB var dygtige og hvor vi, særligt ved det tredje mål, kunne have gjort mere hele vejen oppe fra, gjorde at troen smuldrede en smule. Vi fik dog sluttet godt af de sidste 20 minutter, hvor vi igen bider fra os. Vi gjorde en god figur i 60 minutter, men mødte også en modstander der bare er dygtige og specielt stærke i deres forsvars- og duelspil, slutter han. 

Næste kamp for U15-holdet er på lørdag, når Farum Boldklub kommer på besøg. 

Holdet bestod af følgende spillere: 

Alfred Stark Nygaard
Asger Glargaard Søby
Christian Brund
Emil Pisani Laugesen
Ezra Justin Apalale
Gustav Bøgild Nørøxe
Gustav Nielsen Dahlerup  
Jeppe Christensen
Magnus Sams Sørensen
Malthe Frølich
Oliver Vestergaard Henriksen
Peter Rask
Sebastian Nymann
Sylvester Mønsted Hvidt
Tobias Lundsgaard Jørgensen

Kampfakta: 

1-0: Yehya Abou-Lebde (9. minut)  
2-0: Hjalte Boe (45. minut)  
3-0: Viktor Bender Larsen (50. minut) 

 

De resterende hold var ikke i aktion i denne weekend.