Randers FC-talenter på U19-landsholdet: Fedt med betydningsfulde landskampe

Mikkel Ringgaard Jensen — 29.09.2022 14:31

Når der senere på året trækkes lod til næste runde af EM-kvalifikationen, er Danmark med i bowlen. Blandt andet på baggrund af flotte præstationer fra Filip Bundgaard og Mads Enggård.

Mens flere af Randers FC’s spillere har brugt landsholdspausen på at lade batterierne op og bruge tid med familien, så spillede to talenter vigtige landskampe i Hjørring og Hobro. Både Filip Bundgaard og Mads Enggård var nemlig med det danske U19-landshold, hvor de begge fik vist sig godt frem.  

Der skulle spilles tre kampe i den indledende kvalifikation til EM-slutrunden næste sommer i Malta. Tre opgør på dansk grund mod Georgien, Montenegro og England, og vi har snakket med både Filip og Mads efter de er vendt tilbage til Randers. Mange af de ungdomslandskampe de har spillet tidligere har været træningskampe, og begge spillere gav udtryk for, at det var fedt at spille kampe med noget på spil. Mads Enggård siger således: 

- Når du går ind til en træningskamp er der ikke så mange nerver på, men i de her kampe vidste vi, at hvis ikke vi vinder de første to kampe, så bliver det svært at gå videre. Det der pres man oplever når man skal vinde for at komme videre, det var fedt at prøve, siger Mads Enggård, mens Filip Bundgaard supplere: 

- Det har været en rigtig god oplevelse. Før i tiden har vi mest spillet træningskampe, men den her gang har vi rent faktisk spillet om noget. Det handler om at komme videre til elite runden. Det var fedt at spille betydningsfulde kampe, og naturligvis også fedt at vi kvalificerede os videre til foråret. En god oplevelse og en god uge. 

En sammentømret gruppe

Både Mads Enggård og Filip Bundgaard har været med ungdomslandsholdene før, og de var begge meget positive efter en uge i rødt og hvidt. Det er både en god oplevelse og noget der giver selvtillid: 

- Det var super fedt at være med igen. Jeg har været med den her årgang en masse gange, men det var dejligt at spille nogle kampe der virkelig gælder noget, siger Mads Enggård, som fik fuld spilletid i anden kamp mod Montenegro og de sidste tyve minutter i den sidste kamp mod England. 

Filip Bundgaard var også glad for at være afsted med landsholdet igen, og han føler at der var en hel del gode ting at tage med videre fra kampene: 

- Det betyder en masse for mig at være med. Det betyder meget at jeg kan få lov til at vise mig frem. Det er både noget som giver selvtillid, og så er det fedt at se den opbakning der er omkring U19-landsholde., forklare angriberen, som kom på måltavlen i puljens første kamp mod Georgien. 

Drømmen om en slutrunde

Danmark blev nummer to i puljen, og holdet kvalificerede sig dermed til “Elite Round”, som spilles til foråret. Der trækkes lod til denne runde 8. december. Filip Bundgaard stræber naturligvis efter at spille en slutrunde næste sommer, men han understreger at det ikke bliver nemt: 

- Det ville betyde en hel masse at få lov til at spille en slutrunde. I første omgang glæder jeg mig til at spille den næste kvalifikationsrunde, men skulle vi komme med til slutrunden, så ville det være en mega fed oplevelse, slutter Bundgaard, som sammen med holdkammeraterne i Randers FC nu kan rette fokus på mandagens kamp i Farum. 

Fokus tilbage på Randers FC

Både Mads Enggård og Filip Bundgaard var torsdag tilbage i træning på Viborgvej i Randers. De skal sammen med resten af holdet forsøge at bevare den øjeblikkelige førsteplads i 3F Superligaen. Mandag går turen til Right to Dream Park, hvor FC Nordsjælland venter, mens næste hjemmekamp er mod de blå-gule fra Brøndby. Billetter til den kamp kan købes her: https://billet.randersfc.dk/

 

U19-landsholdets kampe udspillede sig på følgende måde:  

Onsdag den 21. september: Danmark – Georgien 3-1 
Danmark fik en fin start på puljen med en sikker sejr over Georgien. Filip Bundgaard spillede alle 90 minutter, mens Mads Enggård så til fra bænken i hele kampen. Filip fik lavet en kasse, og du kan se den i artiklen her: BUNDGAARD BOMBEDE I EM-KVALIFIKATIONEN

Lørdag den 24. september: Danmark – Montenegro 6-1 
I puljens anden kamp startede Mads Enggård på den centrale midtbane. Her spillede han en solid kamp i et opgør, hvor Danmark allerede var foran med 2-0 efter otte minutter, og sikkert kørte sejren i hus. Filip Bundgaard kom på banen efter 68 minutter. 

Tirsdag den 27. september: Danmark – England 2-4 
Danmark var sikret en plads videre til “Elite Round” i foråret, men kunne med en sejr sikre sig bedre seedning til den afgørende del af kvalifikationen. Filip Bundgaard Spillede igen fuld tid, og han var involveret i den første danske scoring. Mads Enggård fik de sidste tyve minutter på banen.