Lars Rønbøg, Getty Images

Kæmpe drama da Randers FC fortsatte den ubesejrede stime

Mikkel Ringgaard Jensen — 11.09.2022 17:50

De lyseblå fra Randers FC spillede en svær udekamp på Brøndby Stadion. De kronjyske helte sikrede det ene point i de sidste sekunder på mål af Björn Kopplin

Randers FC var søndag på besøg hos sidste sæsons nummer fire i 3F Superligaen fra Brøndby IF. De lyseblå havde inden kampen ikke tabt i denne sæson, så det var et kronjysk mandskab med masser af selvtillid, der kom til Vestegnen.

Forfærdelig start

Det startede skidt for Randers FC. Jens Martin Gammelby sendte et indlæg i boksen, som Nicolaj Vallys headede på tværs til Ohi Omoijuanfo, der nemt kunne sætte bolden ind bag Patrik Carlgren. 1-0 til Brøndby, spillet under et minut og en skrækstart for udeholdet.

Næste store chance faldt også til de blå-gule. Brøndby fik lidt heldigt spillet sig ud af Randers FC’s pres, og på kanten af feltet trykkede Christian Cappis af, men heldigvis forbi den fjerne stolpe.

Første chance til Randers FC kom efter ti minutters spil, men Filip Bundgaards afslutning blev rettet af og gik forbi mål til et hjørnespark. Det var Randers FC’s andet af slagsen, og begge manglede lige det sidste for at blive farlige.

Efter Brøndbys chokstart fik de lyseblå bedre fat i bolden, og de sørgede for at holdet fra Vestegnen kom ud at løbe. Randers havde bolden mest i det første kvarter, men fik aldrig testet veterankeeperen Thomas Mikkelsen i Brøndby buret.

Målmand Patrik Carlgren måtte redde Randers FC midt i halvlegen. Brøndby kom efter en omstilling i en fin afslutningsposition til Simon Hedlund, der heldigvis ikke kunne passere den svenske keeper.

Udligning inden pausen

Randers FC skulle virkelig passe på Brøndbys omstillinger. Hjemmeholdet lurede meget på at straffe hestene ved boldtab, så restforsvaret var vigtigt for Thomasbergs tropper. De lyseblå sluttede halvlegen stærkt af. Først en kæmpe stor hovedstødschance til Frederik Lauenborg og i minuttet efter en stor chance til Marvin Egho, der trykker af fra kort afstand. Hjørnespark til Randers FC, hvor de havde været farlige. Adam Andersson sparker bolden i feltet, hvor han finder sin landsmand Hugo Andersson. Svenskeren headede bolden så yderligt mod den ene stolpe, at Brøndby målmand Thomas Mikkelsen ikke kunne nå den. 1-1 og pause på Vestegnen.

Brøndby startede anden halvleg i et voldsomt tempo, og skabte store problemer for Randers FC-defensiven. Specielt Mathias Kvistgaarden og Simon Hedlund var farlige, og Patrik Carlgren måtte flere gange komme sine holdkammerater til undsætning med redninger på stregen. Efter ti hektiske startminutter for de lyseblå, kom der mere styr på kampen, dog fortsat med Brøndby i førersædet.

Frem mod halvejspunktet i anden halvleg var vi vidne til en rodet forestilling. Ingen af holdende havde overtaget i boldbesiddelse eller styrede kampen. Der var mange dueller, både i luften og på jorden. Brøndby fik i højere grad testet Patrik Carlgren, end Randers FC gjorde i den anden ende, men der var ikke for alvor tidspunkter hvor det virkelig brændte på.

De nye Brøndbyspillere gjorde en forskel

Kampen var i perioden frem mod de sidste ti minutter stille og rolig. Det lignede en uafgjort længe, men så kom der gang i kampen igen. Efter 83 minutter går det galt. Den mangeårige landsholdsspiller, Daniel Wass ,viste, hvorfor han har tilbragt store dele af sin fodboldkarriere i den spanske LaLiga. Fra midten af banen fandt han Nikolaj Vallys på bagerste stolpe, der header den utageligt ind bag Patrik Carlgren. 2-1 til Brøndby og nu så det svært ud for Randers FC.

De lyseblå formåede at få langt et tryk på de blå-gule. Mikkel MP havde en afslutning inde fra siden i feltet, men desværre lige forbi kassen. Randers FC satsede alt, og Patrik Carlgren måtte holde sit hold inde i kampen, med en redning på en friløber i overtiden.

De sidste krampetrækninger

Alle mand fra Randers FC er med oppe i feltet, og de fire minutters overtid er ved at rinde ud. En af kampens bedste Randers FC-spillere, Lasse Berg Johnsen, sparkede et indlæg ind i feltet, som blev rettet af på Josip Radosevics hoved. Bolden faldt ned ved indskiftede Daniel Høegh, der kom i en hård duel med Thomas Mikkelsen. De to ramte hinanden og bolden faldt ned foran anfører Björn Kopplin, der smukt følte bolden ind over Andreas Maxsø, som strakte sig på stregen. Kaptajnen udligner til 2-2 i de absolut sidste sekunder af kampen. Efter et VAR-check kom meldingen om at der IKKE var frispark, og så fløjtede dagens dommer kampen af. Uafgjort på Brøndby Stadion og Randers FC er fortsat ubesejrede efter ni kampe i denne sæson.

Kom til fodboldfest eller giv muligheden til en anden

Husk at Randers FC på søndag spiller hjemme mod Silkeborg IF. Sparekassen Kronjylland og Randers Amtsavis inviterer til fodboldfest allerede fra kl. 11:00. Der er udsolgt til kampen, så hvis du har en billet du ikke skal bruge, ville det være fedt at give den videre til en anden Randers FC-fan.

Kampen sparkes i gang kl. 14:00 på Cepheus Park i Randers.