Fodboldfest i Randers: Randers FC på førstepladsen efter sejr over Silkeborg

Anders Emil Hjorth — 18.09.2022 17:18

Randers FC kan gå på landskampspause i førerpositionen i 3F Superligaen efter en flot 3-2-sejr mod Silkeborg søndag eftermiddag på Cepheus Park Randers.

Søndag d. 18. september kl. 14.00 var det endnu en gang blevet tid til hjemmekamp på Cepheus Park Randers. På denne solbeskinnede søndag eftermiddag tog Randers FC imod Silkeborg IF til en topkamp, hvor Randers FC med en sejr kunne spille sig alene på førstepladsen inden landsholdspausen. Det skulle vise sig at blive en målrig affære med to mandsskaber, der begge gik efter sejren med masser af godt spil og flotte mål til følge.

Til dagens kamp havde Randers Amtsavis og Sparkassen Kronjylland sørget for gratis adgang til alle tilskuere, og der blev dermed lagt i kakkelovnen til en spændende kamp i en flot kulisse med lige over 8000 tilskuere på Cepheus Park Randers.

Kampen startede med et hjemmehold, der lagde et højt pres på gæsterne fra Silkeborg i deres opspil i en hektisk indledning hvor begge hold pressede på for at få en tidlig scoring. Der skulle heller ikke gå mere end 3 minutter før Randers FC spillede sig igennem i venstre side af banen, hvor et indlæg ind i feltet blev ramt af en Silkeborg-spiller med hånden og efter et VAR-check fløjtede kampens dommer i 7. minut et straffespark til Randers FC. Dette skulle angriber Marvin Egho tage sig af, og han sparkede bolden i mål til 1-0, og dermed fik Randers FC en drømmestart på kampen.

Kampen fortsatte med at være en livlig affære med to hold der ville frem ad banen, og med gæsterne der pressede på for at få udlignet. Silkeborg IF kom efterhånden også mere på bolden og hjemmeholdet overlod mere af spillet til gæsterne hvor de også kommer frem til et par chancer som Patrick Carlgren dog har fint styr på. Efter 20 minutters spil var det efterhånden gæsterne fra Silkeborg, som satte sig på det meste af spillet, mens Randers FC stillede sig længere tilbage på banen. Siden scoringen var hjemmeholdet ikke synderligt farlige, men havde dog optræk til enkelte gode muligheder på kontra, uden at det dog blev til noget.

Presset fra Silkeborg IF blev større som halvlegen skred frem, og i det 32. minut blev dette også omsat til en scoring ved Oliver Sonne, som sendte bolden resolut i mål i højre side af feltet på oplæg fra Kasper Kusk. Dette fik vækket hjemmeholdet igen, og Randers FC begyndte efter scoringen at komme længere frem på banen igen. Marvin Egho fik bl.a. også sendt bolden i mål igen, men scoringen blev underkendt for offside. I det 36. minut førte et godt opsat Randers-angreb, med gode driblinger inde i feltet af Jakob Ankersen, også til en kæmpe chance til Tosin Kehinde men offensivspilleren sparkede bolden over mål. Frederik Lauenborg havde desuden en god hovedstødsmulighed på et hjørnespark i det 43. minut, men han måtte se sin afslutning reddet flot af Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Det var generelt en god halvleg med godt spil og kombinationer fra hjemmeholdet, dog uden at de var dominerede, men det førte flere gode chancer af sig. Gæsterne fra Silkeborg IF var ligeledes farlige i mange sekvenser med godt spil og kombinationer.

Anden halvleg startede lige så hektisk og intens som første halvleg, og allerede efter 48 minutters spil var gæsterne tæt på en scoring efter en omstilling, men afslutningen fra Kasper Kusk gik lige forbi mål. Halvlegens indledende 10 minutter bar præg af chancer i begge ender af banen, hvor hjemmeholdet var mest på bolden mens gæsterne fra Silkeborg konstant lurede på omstillinger.

Efter 57 minutters spil var Marvin Egho endnu en gang tæt på at score sit andet mål i kampen, da han blev spillet fri inde i feltet, men hans afslutning ramte stolpen og angriberen var ikke hurtig nok til at opfange den efterfølgende ripost. Efter den store chance begyndte kampen at blive en mere rodet affære, hvor ingen af holdene helt kan få sat noget kontinuerligt spil sammen og samtidig heller ikke kunne komme frem til de helt store chancer. Gæsterne fra Silkeborg var dog stadig mest på bolden.

I det 68. minut foretog cheftræner Thomas Thomasberg to udskiftninger, hvor Stephen Odey og Simon Graves kom på banen i stedet for målscorer Marvin Egho og Hugo Andersson. Særligt indskiftningen af Simon Graves skulle vise sig at blive en gevinst for hjemmeholdet, da han i det 80. minut kom højest på et hjørnespark og headede bolden i mål til 2-1 (det er noteret som selvmål - men vi giver den altså til Graves).

Der skulle ikke gå mere end to minutter efter Simon Graves’ første scoring, før han endnu en gang kunne sende i bolden i mål! Efter flot forarbejde af indskiftede Edgar Babayan i venstre side, sendte han bolden ind i hovedet på Graves, der i første omgang måtte se sit forsøg reddet, men den målfarlige forsvarsspiller var hurtigst over riposten, og han kunne derfor sende bolden i mål til 3-1 i det 82. minut.

Efter de to scoringer prøvede gæsterne fra Silkeborg IF at sætte et pres på for at få lavet et mål, men Randers FC-defensiven stod godt og afviste det meste og samtidig var hjemmeholdet dygtige til at holde bolden i egne rækker hvor de spillede sig godt ud af gæsternes pres. I kampens overtid fik gæsterne dog et enkelt trøstemål, da Patrick Carlgren ikke var i stand til at holde et skud uden for feltet, og han måtte herefter se bolden passere stregen til en 3-2 reducering.

Dette blev kampens sidste scoring, og selvom Silkeborg IF desperat pressede på for en udligning blev de ikke farlige igen. Hjemmeholdet fra Randers FC kunne derfor sikre sig endnu en hjemmesejr på Cepheus Park Randers og kunne efter dommerens slutfløjt lade sig hylde af de mange fremmødte fans. Dette betyder, at Randers FC stadig er ubesejrede i 3F Superligaen, og vi kan samtidig gå på landsholdspause som førerhold.