Stor aften i Parken: Randers FC er fortsat ubesejrede efter sejr

Mikkel Jensen — 13.08.2022 01:07

Fredag aften drog de kronjyske helte mod hovedstaden. Det blev en fantastisk aften med et flot comeback af de grønblusede Randers FC-spillere.

Træner Thomas Thomasberg virkede tilfreds med den indsats hans hold leverede mod AC Horsens sidste fredag. Han valgte i således at give genvalg til alle 11 spillere, da Randers FC fredag aften spillede sæsonens tredje udekamp i Parken i København.

Kampen første rigtige optræk til en chance stod de grønblusede Randers FC-spillere for. Efter seks minutter fik holdet et frispark på kanten af feltet, som Adam Andersson smækkede i feltet. Desværre fik FCK målmand Kalle Johnson bokset væk for næsen af flere Randers FC spillere.

Efter en lidt rodet start begyndte kampen at falde til ro. FCK var mest på bolden, men kom ikke til de store chancer i starten af kampen. Den første store chance faldt efter et kvarters spil. Superligatopscorer Pep Biel blev spillet fri af Haraldsson, men Carlgren reddede flot.

Lige efter vandt Randers FC en luftduel midt på banen, som sendte Tosin Kehinde afsted mod FCK målet, men lige i sidste sekund kom en hvidbluset i vejen. FCK havde et par små tilbud, men ikke noget der voldte problemer for Randers FC-forsvaret.

Efter 25 minutter måtte FCK skifte midterforsvar Davit Khocholava, som blev erstattet af blot 19-årige Valdemar Lund. Kort tid efter måtte hjemvendte Mohamed Daramy også lade sig udskifte, ikke optimalt for FCK, der nu manglede to centrale brikker på holdet.

Efter en halv time måtte vores svenske sprællemand, Patrik Carlgren, for første gang for alvor i aktion. Efter et hjørnespark header FCK’s Lukas Lerager mod den fjerne stolpen, men her hiver Patrik Carlgren monsterredning op og holder stillingen på 0-0. Kort tid efter var vores svenskeren lige ved at komme i problemer. Keeperen forsøgte at holde en afslutning fra kanten af feltet, men bolden springer ud af favnen på ham og hen til Isak Johannesson, som heldigvis ikke får passeret svenskeren.

Københavnerne testede jævnligt Randers FC defensiven med afslutninger fra distancen, men uden held. Kampen gik derfor til pause med stillingen 0-0. Her skiftede Thomas Thomasberg en enkelt mand, da Stephen Odey erstattede unge Filip Bundgaard i angrebet. Bundgaard måtte syes med tre sting i foden efter en kollision med Davit Khocholava.

Anden halvleg startede på den værst tænkelige måde for Randers FC. Lasse Berg Johnsen nedlagde en FCK spiller på kanten af feltet, og på det efterfølgende frispark headede indskiftede Valdemar Lund bolden i nettet til 1-0. En svær opgave lå foran de kronjyske Randers FC-spillere.

Efter 50 minutter fik Randers FC sin hidtil største chance i kampen. Lidt usikkert forsvarsspil hos hjemmeholdet gjorde at bolden endte for fødderne af Stephen Odey, men afslutningen blev blokeret til hjørnespark.

Med 58 minutter spillet i Parken modtog Marvin Egho bolden omkring feltet. Østrigeren tog et langt træk på tværs af FCK-feltet og fik lagt bolden ind bag ved den svenske FCK keeper, Kalle Johnson. 1-1 i København og fornyet tro på tingene for de grønblusede.

Blot to minutter senere blev det også 2-1 til Randers FC. Marvin Egho lå skadet i græsset, men svenske Adam Andersson var ligeglad. Han sparkede et hårdt indlæg i feltet, hvor viceanfører Frederik Lauenborg stod parat og headede bolden i mål. Marvin Egho måtte kort tid efter lade sig udskifte med Alhaji Kamara.

FCK pressede på. Pep Biel havde en fin mulighed for at bringe balance i regnskabet, men hans hovedstød endte i sidenettet. Bedst som man troede at FCK var på vej tilbage i kampen, fik Randers FC et hjørnespark. Adam Andersson var igen oplægsmand, og inde i feltet stod det svenske fyrtårn Hugo Andersson klar. Panden på kuglen og så stod der 3-1 til Randers FC.

I et forsøg på at komme tilbage i kampen skiftede Jess Thorup de sidste tre spillere han havde til rådighed. Begge hold spillede sig til mindre chancer, størst til FCK’s Haraldsson fra venstre side af feltet, men bolden strøg forbi mål. Stephen Odey og Tosin Kehinde forsøgte modsat for Randers FC, også uden held.

Thomas Thomasbergs tropper spillede de sidste tyve minutter klogt. I stedet for at falde tilbage og lade sig presse i bund af de danske mestre, kom holdet med modangreb og turde at holde på bolden. Kampens Man of the Match, Patrik Carlgren, dirigerede flot med sit forsvar og et stærk fightende Randers FC-hold formåede at holde stand resten kampen.

Det ender derfor for anden gang i træk med en sejr i Parken. Randers FC er fortsat ubesejrede i denne sæson, hvor holdet er rykket op på ni point efter fem kampe.

Næste udfordring for holdet er på næste søndag, hvor Viborg FF kommer på besøg på Cepheus Park og der er kampstart kl. 16:00. Køb billet til den kamp her: Billetsalg RFC - VFF

Startopstilling (med ændringer undervejs):

Patrik Carlgren - Adam Andersson, Simon Graves, Hugo Andersson, Björn Kopplin - Jakob Ankersen (81. Tobias Klysner), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (87. Mikkel ”MP” Pedersen), Tosin Kehinde (87. Edgar Babayan) - Marvin Egho (66. Alhaji Kamara), Filip Bundgaard (45. Stephen Odey)

Tilskuertal: 20.010

Kampens Randers FC-spiller: Patrik Carlgren (valgt af fansene via Randers FC-app’en)