Randers FC-talent udtaget til U17-landsholdet

Mikkel Jensen — 03.08.2022 19:00

Laurits Raun Pedersen er for første gang udtaget til et af de danske ungdomslandshold. Han kan få debut, når landsholdet torsdag møder Nordirland.

På sin 15-års fødselsdag underskrev Laurits Raun Pedersen en ungdomskontrakt med Randers FC. Det er nu halvandet år siden, og den talentfulde centrale midtbanespiller kan nu tjekke endnu en milepæl af i sin korte karriere. U17-landstræner Søren Hermansen har nemlig udtaget ham til de tre kommende landskampe i en internordisk turnering i starten af august måned. Her møder Danmark Nordirland, Finland og værtsnationen Norge, så der bør være mulighed for landsholdsdebut.  

U17-træner Michael Ravn beskriver Laurits Raun Pedersen således: 

- Laurits er en klog og dynamisk central midtbanespiller, som har styrker i mange faser af spillet. Han er stærk i pres- og duelspillet, hvor han hjælper holdet til mange erobringer. Han har i foråret også vist sin duelstyrke på dødbolde og med løb i feltet, hvor han har fået scoret en håndfuld mål. I opbygningsspillet er han dygtig til at positionere sig og træffe de rette valg, hvilket er vigtigt på landsholdene, som ofte har meget boldbesiddelse og sætter store krav til de tekniske og taktiske kompetencer, siger U17-cheftræner Michael Ravn. 

Laurits Raun Pedersen kommer fra moderklubben Hornbæk SF, hvor også de nuværende 3F Superliga-spillere Tobias Klysner, Oliver Bundgaard og Filip Bundgaard har spillet ungdomsfodbold. Han er et produkt af vores eget ungdomsarbejde i Randers FC og er i øjeblikket anfører på U17-holdet.

- Laurits er en naturlig leder og anfører for vores U17-hold. Han har nogle spidskompetencer i at gøre spillerne omkring sig bedre. Vi glæder os rigtig meget til at se ham i landsholdstrøjen, fortsætter Michael Ravn. 

Han og resten af U17-holdet blev nummer fem i sidste sæsons U17-turnering, tre point foran Silkeborg, som gæster drengene i sæsonens første kamp. Laurits Raun Pedersen har kontrakt med Randers FC i yderligere halvandet år og han er ifølge Michael Ravn en vigtig case for klubben og ungdomsafdelingens udvikling: 

- Det er altid stort for ungdomsarbejdet at få spillere udtaget til landsholdene. De spillere, som bliver udtaget, er ambassadører for vores klub, og at se en Randers FC-spiller i landsholdstrøjen er noget vi er meget stolte af, slutter Michael Ravn. 

Laurits Raun Pedersen kan få debut for U-17 landsholdet torsdag aften, hvor modstanderen er Nordirland. Turneringens anden kamp er mod Finland lørdag, mens Norge venter onsdag den 10. August. Tre dage senere spiller Randers FC første kamp i U-17 Ligaen, hvor Silkeborg kommer forbi i sæsonpremieren.