Clean sheets og en pasningsglad nordmand: Her er lidt statistik frem mod ACH

Mikkel Jensen — 04.08.2022 13:38

Topholdet og oprykkerne fra AC Horsens kommer på besøg fredag aften. Her er lidt statistik og et historisk overblik på kampene mod “Den Gule Fare”.

Randers FC har spillet 29 kampe mod AC Horsens i 3F Superligaen. Vi har et lille overtag i de indbyrdes opgør med 11 sejr, mens det er endt med uafgjort og AC Horsens sejr ni gange. På hjemmebane er overtaget noget større til de lyseblå. I 14 kampe har hestene vundet hele ni, mens AC Horsens står noteret for tre sejre og kun to er endt uden vinder. 

De seneste tre indbyrdes opgør er alle endt med stillingen 3-0, hvoraf to er faldet ud til Randers FC’s fordel. Randers FC tabte dog den sidste af de tre kampe. Det skete i nedrykningsspillet i 2019/20 sæsonen, men det er til gengæld det eneste nederlag til AC Horsens i de sidste otte opgør. 

Randers FC holdte buret rent for første gang i sæsonen, da Patrik Carlgren storspillede mod AGF, mens AC Horsens endnu ikke har lukket mål ind i denne sæson. I de 14 foregående hjemmekampe mod AC Horsens har Randers FC holdt “de gule” fra at score otte gange, hvilket giver den højeste clean sheet procent (57,1%) mod én specifik modstander i Superligaen.  

Spiller Randers FC uafgjort fredag, vil klubben indskrive sig ind i eksklusiv en klub sammen med OB og Silkeborg IF. OB spillede i sæsonen 2016/17 de første fire kampe i en sæsonen uafgjort, mens Silkeborg både i 1990/91 og 1994/95 præsterede det samme. Ender kampen fredag på Cepheus Park uafgjort, er det altså kun fjerde gang det sker og Randers FC kan blive det tredje hold til at præstere det. 

Kigger vi på spillet indenfor kridtstregerne i denne sæson, så har ingen af de to hold tendens til at hvile ret meget med bolden. Holdene rangerer begge i bunden af 3F Superligaen, hvis vi kigger på perioder med mindst ti pasninger internt på holdet. Kun 13 gange er det sket for Randers FC, mens AC Horsens kun ni gange har spillet bolden rundt mere end ti gange, uden at modstanderen fik fat i bolden. Det tegner altså til en kamp med direkte spil og mange skift i boldbesiddelse. Desuden er AC Horsens det hold med flest gule kort i sæsonen indtil videre, så vi kan forvente en hård kamp for de lyseblå Randers FC-spillere. 

Begge hold ligger helt i bunden af 3F Superligaen når det gælder antallet af afleveringer og nøjagtigheden i samme. En spiller der dog skarp og det er Lasse Berg Johnsen. Den Norske spilfordeler er, som den eneste ikke FCK-spiller, placeret i top seks på listen over spillere med flest succesfulde afleveringer på modstanderens banehalvdel med 111. Nordmanden er nummer tre på listen efter Nicolai Boilesen og Rasmus Falk.

Vi kan se frem til en spændende og intens fodboldkamp på Cepheus Park. Fanzonen åbner for fredagsbar fra kl. 16:00 - læs mere om det her: Fredagsbar i Fanzonen  

Du kan sikre dig billet til kampen og være med til at støtte holdet til sæsonens første sejr. Bolden ruller kl. 18:00 og billetter kan købes her: Billet RFC - ACH