Lars Rønbøg, Getty Images

4. sejr i træk: Randers FC satte rekord med sejr over AaB

Anders Emil Hjorth — 28.08.2022 19:01

Randers FC er fortsat ubesejret over syv 3F Superliga-runder, hvilket er ny klubrekord for en sæsonstart.

Det var blevet søndag eftermiddag kl. 14.00 og dermed endnu en gang tid til hjemmekamp på Cepheus Park i Randers. Denne søndags modstander var nordjyderne fra AaB, og her skulle hjemmeholdet forsøge at udbygge den gode stime af ubesejrede kampe med den fjerde sejr i træk.

Til dagens kamp havde cheftræner Thomas Thomasberg valgt en nærmest identisk startopstilling ift. sidste weekends hjemmebanesejr på 1-0 mod Viborg FF, dog var angriber Marvin Egho ikke blevet klar til kampen og i stedet for ham var det Stephen Odey, som startede i offensiven sammen med Filip Bundgaard og Tosin Kehinde. Gæsterne fra AaB gav desuden debut til den blot 17-årige målmand Theo Sander, og det var tydeligt fra start at hjemmeholdet ville forsøge at teste den unge målmand.

Kampens indledning blev en hektisk affære, hvor begge hold forsøgte at få fremtvunget en tidlig scoring gennem højt pres på boldholderen. Både Randers-mandsskabet og gæsterne lagde højt pres, og hjemmeholdet forsøgte desuden at presse højt når AaB havde målspark for at lægge pres på den unge debuterende målmand Theo Sander. Denne strategi viste sig at være yderst fordelagtig for Randers FC, da unge Filip Bundgaard i det tredje minut lagde et højt pres ind i feltet på et AaB-målspark og fik blokeret en aflevering fra AaB-målmanden og bolden trillede herefter i mål. Dermed fik hjemmeholdet en drømmestart på kampen.

Efter scoringen satte gæsterne fra AaB sig mere og mere på kampen og forsøgte at få det udlignende mål sat ind hurtigt, hvilket bl.a. kastede en stor mulighed af sig efter et langt indkast blot halvandet minut efter Randers-scoringen

Det høje pres både med og uden bold fra begge hold fortsatte i kampens indledning, og det gav også en stor mulighed til Stephen Odey i det 8. minut, men han må se sin gode afslutning uden for feltet reddet flot af unge Theo Sander i AaB-målet.

Som halvlegen skred frem blev det mere og mere gæsterne fra AaB, der satte sig på spillet og var mest på bolden, mens Randers-mandsskabet stod mere defensivt og afviste gæsternes pres godt og var farlige på omstillinger. Det var generelt en lidt rodet affære i 1. halvleg, men dog stadig med en del gode muligheder i begge ender. Gæsterne fra AaB fik bl.a. efter 31 minutters spil tvunget Patrick Carlgren i Randers-målet ud i en fantastisk redning, hvor han fik prikket en afslutning på kanten af feltet efter et hjørnespark op på overliggeren og efterfølgende hurtigt var oppe at få presset riposten ud til et hjørnespark.

Anden halvleg startede ligeså hektisk som kampens indledning, men denne gang var det mest gæsterne fra AaB der pressede på for at få udlignet, og Patrick Carlgren måtte allerede efter knap to minutter af 2. halvleg hive en stærk redning frem.

Efter det indledende AaB-pres kom Randers FC bedre med i kampen og fik sat flere gode kombinationer op, som var tæt på at kaste gode scoringsmuligheder af sig. Særligt Stephen Odey var endnu en gang tæt på at få hul på mål-bylden, da han på et hjørnespark stod helt fri ved bagerste stolpe. Her fik han headet godt på mål, men Randers-angriberen måtte endnu en gang se sit forsøg blive reddet flot af AaB’s målmand.

Efter de første 10-15 minutter af 2. halvleg begyndte kampen at bølge lidt mere frem og tilbage, dog stadig med mest boldbesiddelse til gæsterne fra AaB. Randers-defensiven havde overordnet set god kontrol over presset fra gæsterne, og hjemmeholdet havde samtidig flere gode muligheder for at få udbygget scoringen på nogle gode kontramuligheder til offensivspillerne, der desværre lige manglede det sidste for at få bolden i mål. Efter 71 minutter måtte Patrick Carlgren endnu en gang hive en god redning frem, da han fik afvist en stor chance til gæsterne med en god fodparade.

I kampens slutning pressede gæsterne fra AaB mere og mere ned mod Randers’ mål i deres forsøg på at få lavet den udlignende scoring. Men Randers FC stod godt i defensiven og afviste gæsterne godt i de fleste situationer, og kunne samtidig den anden vej sende flere gode kontramuligheder afsted til de forreste folk. Her var det bl.a. Tosin Kehinde, der viste sig godt frem med gode boldberøringer og et godt drive med bolden. Offensivspilleren fra Randers FC var gennem hele kampen en trussel for gæsterne, og han var klart en af banens bedste spillere i dagens kamp.

I de sidste 10 minutter af kampen fik hjemmeholdet flyttet spillet længere frem på banen, og lagde et pres på gæsterne fra AaB, hvilket var med til at give Randers-holdet mere etableret spil og tage noget af pusten ud af gæsternes pres mod Randers-målet. Dette gav bl.a. en god mulighed til Adam Andersson, der efter flot forarbejde af indskiftede Edgar Babayan i venstre side af feltet, havde en god afslutningsmulighed bagerst i feltet, men desværre fik han et dårligt træf på bolden. Efter 83 minutters spil fik indskiftede Tobias Klysner også sendt en god afslutning afsted uden for feltet, men også han måtte se sit forsøg afværget af debutanten Theo Sander i AaB-målet.

I de døende minutter pressede gæsterne desperat på for at få den udlignende scoring, men hjemmeholdet fra Randers valgte her at presse AaB højere på banen for at imødekomme dette tryk fra gæsterne, og dette var med til at få flyttet spillet længere op på banen. Det fjernede noget af det pres, som gæsterne forsøgte at sætte ind, og når der endelig var optræk til en mulighed afviste Randers-defensiven disse muligheder godt.

Dermed kunne Randers FC endnu engang gå fra banen som sejrherrer, og for tredje gang i træk på hjemmebane var det med en 1-0 sejr! Dermed er vi stadig ubesejrede i denne sæsons 3F Superliga med 15 point efter 7 kampe. Det var desuden den fjerde sejr i træk til Randers-mandsskabet, og første gang i tre år, at vi vinder over AaB i 3F Superligaen. Det er samtidig første gang nogensinde, at Randers FC er ubesejret efter de første syv kampe af en 3F Superliga-sæson.

Kampfakta:
3. minut: 1-0 – Filip Bundgaard

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren - Adam Andersson, Hugo Andersson, Simon Graves, Björn Kopplin - Tosin Kehinde (87. Mikkel M. Pedersen), Frederik Lauenborg, Lasse Berg Johnsen, Jakob Ankersen (61. Tobias Klysner), Filip Bundgaard (73. Edgar Babayan), Stephen Odey (63. Alhaji Kamara)

Kampens tilskuertal: 5876

Kampens Randers FC-spiller: Filip Bundgaard (valgt af fansene via Randers FC-app'en)