U17 og U15 besejrede FC Nordsjælland

Martin Albrechtsen — 14.06.2022 11:16

Både U17 og U15 sendte FC Nordsjælland hjem med nederlag i weekenden

I weekenden leverede Randers Freja FC's U15 og U17-ligahold stærke og flotte præstationer, da begge kronjyske mandskaber sendte FC Nordsjælland hjem med nederlag. For U15's vedkommende var det lig med en sejr over de nykårede danske mestre fra FC Nordsjælland.

U17 vandt efter straffesparkskonkurrence over FC Nordsjælland.

Randers Freja FC's U17-liga skulle vende en modgangsperiode på fire gange et måls nederlag i den seneste periode til en sejr i lørdagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland. En sejr enten i ordinær tid eller efter straffe kunne nærmest sikre en flot top 6 plads i ligaen.

Første halvleg var med Randers Freja FC som det mest dominerende hold på bolden og med flere gode indspil på den sidste 1/3 offensivt og med gode erobringer højt i banen, der gav flere situationer omkring FCNs mål. Omvendt var det udeholdet som havde halvlegens to største chancer efter kontra, men Oliver reddede på fremragende vis den ene, mens den anden på forunderlig vis blev brændt. 2. halvleg var lidt mere den omvendte fortælling med FCN som det mest dominerende hold og flest situationer på den sidste 1/3, men med hjemmeholdet som havde de to største chancer. Alexander Simmelhack fik sit forsøg reddet flot af målmanden, mens Bastian Andersens forsøg ramte overliggeren. Derfor skulle kampen afgøres om et ekstra point på straffespark. Her vandt Randers drengene, efter Oliver reddede én og to FCN-spillere sparkede forbi. Det var en mere end Randers drengene, som scorede på 6 af 8 forsøg.

- Det var endnu én U17-kamp mod en rigtig dygtig modstander og en kamp på et højt niveau. Vi leverede noget af det bedste, vi har leveret på bolden i første halvleg og fik mange gange bolden ind på den sidste 1/3, hvor vi gerne vil spille og ligge tryk på modstanderen. Der var generelt en rigtig god kommunikation på holdet i hele kampen, som jeg var rigtig godt tilfreds med. Det var en opløftende præstation, og vi lykkedes med det fjerde clean sheet i de seneste 10 ligakampe, hvilket er super flot, udtalte U17-cheftræner Michael Ravn efter kampen.

Nu ser cheftræneren frem mod lørdagens kamp ude mod Lyngby Boldklub den 18. juni kl. 13.00, som er sæsonens sidste kamp for U17-ligaholdet.

- Vores målsætning på lørdag er at slutte godt af og vinde kampen. Vi har stort set sikret en fantastisk flot top 6 plads. Samtidig har vi et mål om, at Alexander Simmelhack skal vinde topscorertitlen i ligaen, og det vil være en vanvittig præstation på bare 18 kampe. Han er på 24 mål nu og skal nok bruge nogle stykker derovre, men vi jagter det, understreger cheftræneren.

Før sidste spillerunde indtager Randers Freja FC's U17-ligahold 5. pladsen i U17-ligaen med hhv. tre point foran Silkeborg IF på 6. pladsen og seks point foran FC Nordsjælland på 7. pladsen. 

U15 vandt 1-0 over de nykårede danske mestre fra FC Nordsjælland.

Efter et ekstremt bittert nederlag på straffespark i pokalfinalen i onsdags skulle Randers Freja FC's U15-ligahold lørdag forsøge at rejse sig imod de nykårede danske mestre fra FC Nordsjælland.

I første halvleg var det et kampbillede med FCN mest på bolden og med flest afslutninger, hvor Oliver Henriksen i målet fint får afvist deres forsøg inden for rammen. Efter et godt tryk til sidst i halvlegen er det dog Randers Freja FC, som er tæt på at gå til pause med en 1-0 føring efter en stor dobbeltchance i forbindelse med en dødbold.

2. halvleg er mere jævnbyrdig, hvor Randers Freja FC kommer mere på bolden, og får sat nogle fine angreb sammen uden at få det gjort til reelle målchancer. Det er generelt en chancefattig halvleg, hvor FCN dog står noteret for de to største chancer efter de første 70 minutter. Med 7 minutter igen lykkedes det dog Randers Freja FC's U15-talenter at bringe sig foran med 1-0. Efter et flot gennemspillet angreb får Lasse Mandal først blokeret sin afslutning, men er efterfølgende hurtigt opfattende på en nedfaldsbold, hvorefter Lasse afrunder keeperen, og sætter den ind til 1-0. Randers Freja FC forsvarer sikkert føringen hjem og sikrer sig dermed en flot sejr over U15-Liga vinderne fra FCN.

- Vi arbejder stenhårdt i første halvleg og investerer generelt mange kræfter - også flere end vi burde - på at forsvare og afholde FCN fra store målchancer. Vi har generelt lidt svært ved at komme i rigtig presafstand og få erobret nok bolde. Samtidigt mangler vi at kunne fastholde bolden i længere perioder for at tage noget af deres tryk af, så vi også i højere grad kan true dem den anden vej, fortæller U15-assistenttæner Nikolaj Nystrøm.

- I 2.halvleg lykkedes vi bedre med at fastholde bolden og får dermed flyttet spillet lidt højere op på banen. Vi er samtidigt skarpere og aggressive i vores genpres og undgår dermed at stå og forsvare lavt i lige så høj grad som i første halvleg. Generelt bliver vi bedre til at vurdere, hvornår vi skal gå højt på dem, og hvornår vi skal trække os mere tilbage i det lave, hvor vi dog var rigtig stærke i dag. Der bliver kampen igennem arbejdet hårdt fra samtlige spillere, og drengene har om nogen fortjent denne sejr efter et par hårde dage rent mentalt. Der skal også lyde en stor ros til Nikolaj Feldborg og Michael Ravn for deres bidrag i forbindelse med kampen, udtalte assistenttræner Nikolaj Nystrøm efter kampen.

Kampfakta:
Randers Freja FC - FC Nordsjælland 1-0 (0-0)
1-0 (72. Lasse Mandal Andersen)

Randers Freja FC's U15-ligahold har sidste turneringskamp på lørdag ude mod Lyngby Boldklub. Med en sejr over Lyngby i sidste spillerunde kan U15-talenterne spille sig ind i top 6 foran hold som FC København og Silkeborg IF.

Makeen Energy er talentpartner i Randers FC.