Randers FC ansætter fankoordinator til udvikling af fankultur

Martin Albrechtsen — 05.01.2022 15:58

Pr. 1. januar er Mathias Bering Espensen ansat som SLO/fankoordinator i Randers FC, hvor han to gange om ugen frem til sommer skal arbejde med det sigte at styrke og videreudvikle fankulturen i og omkring klubben.

Randers FC ønsker mere fokus på fans, stemning og stadionoplevelse, så der kan tiltrækkes endnu flere tilskuere til hjemmekampene på Cepheus Park Randers. Derfor ansætter klubben både en SLO/fankoordinator og en Oplevelsesmanager. Fankoordinatoren er nu på plads i form af Mathias Bering Espensen, som er ansat pr. 1. januar.

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg vil være fansenes mand i klubben, idét jeg kommer fra fanbasen og taler på vegne af alle typer af fans i klubben. Jeg ser et stort potentiale i at udvikle fankulturen i Randers, skabe endnu bedre stemning og ultimativt tiltrække flere tilskuere til vores smukke stadion, fortæller Mathias Espensen.

Mathias er et velkendt ansigt. Han blev landskendt, da han i efteråret sammen med sin bror, Nicolai, blaffede hele vejen til Rumænien, hvor Randers FC spillede Conference League-kamp ude mod CFR Cluj. Det gjorde han med det formål at skabe opmærksomhed omkring, at der skal flere tilskuere på Cepheus Park Randers.

Derudover er Mathias også et kendt ansigt på stemningstribunen, hvor han selv, som inkarneret Randers FC-fan, er aktiv i Nordtribunen.

I sin nye rolle som fankoordinator skal Mathias være bindeled mellem klubben og fansene. Her skal han sikre, at de to parter arbejder i samme retning, udvikle på fankulturen samt arbejde målrettet på at få flere folk på stadion.

- Vi vil gerne have mere fokus på vores fans, skabe bedre stemning samt tiltrække flere tilskuere. Dialogen med fansene er vigtig for os. Derfor er det oplagt at tilknytte Mathias som SLO, der kan arbejde målrettet med disse ting. Vi kan mærke et spirende fanmiljø, og det skal vi sørge for at dyrke, understreger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Mathias Espensen vil altid være at finde på stemningstribunen på kampdage, både ude og hjemme. Derudover vil han i nær fremtid oprette en SLO facebookside, hvor han løbende vil formidle om fantiltag mm.

- Jeg ser det som en styrke, at jeg selv kommer fra fanbasen. Jeg kender klubbens trofaste og stemningsskabende fans godt, og jeg har fingeren på pulsen, hvad angår fanmiljøet. Nu skal vi, fans og Randers FC, forsøge at gøre samarbejdet og stemningen endnu bedre på stadion, så vi forhåbentlig kan få flere mennesker på lægterne og endnu flere fede oplevelser, siger Mathias Espensen.

Mathias Espensen er uddannet lærer på VIA, hvorfra han blev færdiguddannet i 2021.

SLO (fankoordinator) står for Supporter Liaison Officer og er til for at sikre fornuftig og konstruktiv dialog mellem klubberne og deres fans.


Du kan stadig nå at søge jobbet som Oplevelsesmanager her.