United og City kæmpede om Randers FC's stjernefrø

Jesper Bøss, Komma'riet — 14.06.2021 09:58

Han er født i Nigeria og flyttede med familien til England som seksårig, hvor han begyndte at spille fodbold. Talentet var åbenlyst, og de to engelske storklubber Manchester United og Manchester City indledte en intens duel om at få hans underskrift på en ungdomskontrakt. I dag nyder han livet og fodbolden i Randers FC, samtidig med at han har en stor drøm…

23-årige Tosin Kehinde har ikke bare en særlig historie. Han kan også noget helt særligt på en fodboldbane, hvor hans boldomgang, lette antrit og højt anlagte tekniske spil, krydret med masser af X-faktor, altid er en fryd for øjet.

Derfor var glæden også stor, da det i august måned 2020 lykkedes Randers FC at konvertere en midlertidig lejeaftale med Tosin Kehinde til en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023. Ikke blot kan vi nyde Tosins spillemæssige lækkerier, han kan også ligne et guldæg i kurven, hvis han på et tidspunkt måske skal videre til en større adresse end Randers FC. Her har Tosin selv et bud på, hvem der godt må ringe til sportsdirektør Søren Pedersen om et år eller to… Det vender vi tilbage til senere.

”MOR, DU MÅ IKKE ÅBNE DØREN”
Tosin Kehinde er født i Nigeria, men i jagten på bedre leveforhold flyttede familien til Manchester i England,da Tosin var seks år. Her fik han lov at starte i den lokale Northside Football Club.

- Jeg kan endnu huske, hvor meget jeg altid glædede mig til at komme afsted til fodbold. Jeg elskede bare at spille fodbold og ville allerhelst, at jeg kunne have bolden hele tiden. Jeg har kun gode minder om tiden i Northside FC.

- Da jeg blev 13 år, kontaktede Manchester City mine forældre. De tilbød mig, at jeg kunne afprøve mit talent hos dem. Det sagde jeg ja til, og jeg imponerede i et par prøvekampe, hvilket Manchester United også havde lagt mærke til.

- En eftermiddag bankede det på døren hjemme i privaten. Det var en repræsentant fra Manchester United, og jeg kan huske, at jeg sagde til min mor, at hun ikke måtte åbne døren. Jeg ville bare fortsætte med at spille, hvor jeg gjorde. Jeg tror ikke, at jeg orkede at skulle starte i en ny klub. Jeg ville bare spille fodbold og have det sjovt.

- Men min mor åbnede døren, og det endte med, at jeg underskrev en kontrakt. Som 14-årig blev jeg en del af Manchester Uniteds ungdomsakademi, hvilket jeg endte med at blive meget glad for, fortæller Tosin.

TALER STADIG MED MARCUS RASHFORD

Tosin Kehinde var i Manchester United i syv år, hvor han allerede som 16-årig debuterede på klubbens U21-hold. Her spillede han sammen med spillere som Marcus Rashford, Scott McTominay og Axel Tuanzebe, der alle tre er en del af Manchester Uniteds førstehold i dag. Tosin har fortsat jævnlig kontakt til særligt Marcus Rashford, men også Alex Tuanzebe.

Trods det åbenlyse talent kæmpede Tosin Kehinde med at tage springet fra at være en talentfuld, ung spiller til storklubbens bedste mandskab. Derfor skulle der ske noget nyt i karrieren. Der skulle både spilletid og erfaring på CV’et, så da præsidenten for den portugisiske klub C.D. Feirense ringede i sommeren 2018 og tilbød ham begge dele, slog Tosin til.

Af flere forskellige årsager gik tingene i Portugal ikke som forventet, og den efterfølgende sommer kom han på en lejeaftale til Randers FC. Nøjagtigt det skifte, som Tosin havde brug for. Lejeaftalen er siden konverteret til en permanent aftale, der løber frem til sommeren 2023.

”SOM AT KOMME HJEM TIL SIN FAMILIE”
- Selvom det var nye omgivelser og nye mennesker for mig, føltes det at komme til Randers FC som at komme hjem til sin familie. Selvfølgelig er det en professionel fodboldklub med et konkurrencemiljø og fokus på at skabe resultater, men det føles også godt og trygt, og du kan altid få hjælp. Det har betydet rigtig meget for mig, at det er sådan i Randers FC. Det var lige det, jeg havde brug for, lyder det fra Tosin.

- Derfor var jeg heller ikke tvivl, da jeg blev tilbudt en permanent kontrakt. Randers FC var mit eneste ønske. Samtidig får jeg nu den fornødne spilletid, der er så vigtig, og som kan være med til at udvikle mig som fodboldspiller, så jeg på et tidspunkt måske kan tage endnu et skridt fremad i min karriere.

- Jeg skulle selvfølgelig lige bruge lidt tid på at vænne mig til forholdene og ikke mindst spillestilen i Randers FC og i Danmark generelt, der er meget fysisk og præget af dueller. Men efter en tilvænningsperiode føler jeg, at det er gået meget godt. Jeg vil dog gerne bidrage med nogle flere mål, lyder det fra Tosin Kehinde, der har spillet en enkelt landskamp for Nigerias U23-landshold.

HVIS DRØMMENE FÅR FRIT LØB…
Selvom Tosin Kehinde lige nu nyder livet i Randers FC, har han en stor drøm, som han godt tør røbe. Han drømmer om at vende tilbage til Manchester United på et tidspunkt.

- Hvis jeg må give mine drømme frit løb, så er det klart min største drøm, at jeg på et tidspunkt i min karriere løber ind på Old Trafford til en kamp for Manchester Uniteds bedste mandskab. Den eneste vej dertil er at arbejde stenhårdt og i første omgang gøre det godt for Randers FC. Det er første skridt – og et skridt, som jeg nyder til fulde, og så må vi se, hvor langt det rækker, lyder det afslutningsvist fra Tosin Kehinde.

Herfra er det bare at tilføje, at sportsdirektør Søren Pedersen nok skal tage telefonen den dag, Manchester United ringer…

Indtil da nyder vi Tosin Kehinde her i Randers FC.

Artiklen er skrevet til Randers FC Magasinet 2021, der udkom i april 2021.

 

- Derfor var jeg heller ikke tvivl, da jeg blev tilbudt en permanent kontrakt. Randers FC var mit eneste ønske.

Tosin Kehinde

Martin Esquives, Esquives Photo