Lars Rønbøg, Getty Images

Greven af midtbanen blomstrer i Randers FC

Jesper Bøss, Komma'riet — 14.06.2021 14:11

Selvom Mathias Greve indrømmer, at han inderst inde er fuldblods-fynbo, er han mere end glad for skiftet til Randers FC, hvor han stortrives i både klubben og i den østjyske muld. Det kan også ses på hans spil på banen, hvor han for alvor er ved at udfolde sit store potentiale.

Mathias Greve startede med at spille fodbold i Langeskov IF (bonusinfo: Som Randers FC slog 5-0 i pokalturneringen tilbage i 2011). Langeskov ligger godt 20 kilometer øst for Odense, så da Mathias’ talent for alvor begyndte at vise sig, var det helt oplagt, at det var OB, der via klubsamarbejdet ”Øens hold” slog kløerne i det unge talent. Han skiftede til de stribede som 12-årig. 

- Jeg kan huske, at jeg fik en god start på U13-holdet, men ved overgangen til U15- og senere U17-holdet blev det svært. Her knoklede jeg rigtig meget med min manglende fysik. Det var svært, og jeg stod bestemt ikke først i køen til at komme igennem nåleøjet og blive professionel fodboldspiller. 

- Allerede dengang havde jeg dog et ekstremt vinder- og konkurrence-gén, en udpræget arbejdsflid og stædighed, og det fik mig til at kæmpe videre. Det var virkelig op ad bakke, men jeg kløede bare på. 

Fuldtidskontrakt og jurastudie 

Det lønnede sig. Som 19-årig blev Mathias inkluderet i Superliga-truppen, og OB forsynede ham med en fuldtidskontrakt i samme øjeblik, han blev færdig på handelsgymnasiet, hvor han i øvrigt også var meget ambitiøs og målrettet.   

- Jeg har altid godt kunnet lide at gå i skole, og begyndte rent faktisk også på jurastudiet lige efter gymnasiet. Hvis fodbolden ikke blev til noget, havde jeg en ambition om at blive advokat. Det var dog alligevel lidt for ambitiøst at læse jura samtidig med livet som professionel fodboldspiller, og jeg droppede ud for at koncentrere mig om fodbolden 

- Det at læse og dygtiggøre mig ved siden af fodbolden har altid været vigtigt for mig og givet mig en adspredelse og noget ekstra energi, fortæller Mathias, der ved siden af fodbolden i dag holder hovedet i topform ved at tage uddannelsen til finansøkonom. 

Meget op og ned 

I OB spillede Mathias under fire forskellige cheftrænere – først Troels Bech, derefter Ove Pedersen, Kent Nielsen og til slut klubbens nuværende cheftræner, Jacob Michelsen. 

- Jeg fik min Superliga-debut under Troels Bech og var inde i en god udvikling. Han blev afløst af Ove Pedersen, hvor jeg gradvist begyndte at spille mere og mere. 

- Under Kent Nielsen var der også en god plan for mig, og jeg udviklede mig positivt på en række områder, men var stadig meget inde og ude af holdet. Jeg var oppe mod spillere som Rasmus Falk og Emil Larsen på min position, så jeg kæmpede en del med at bide mig fast for alvor. 

- I foråret 2018 lykkedes det mig dog i nogen grad at tilspille mig en fast plads i OB’s startopstilling, så da Jacob Michelsen kom til som ny cheftræner, var jeg overbevist om, at jeg for alvor skulle have mit gennembrud og tage skridtet fra at være en ung, lovende spiller til at være en af holdets bærende kræfter. Jeg fornemmede også, at der var store forventninger til mig. 

- Det blev dog meget op og ned, og jeg følte, at selvom jeg var inde i en god periode, kunne jeg hurtigt ryge af holdet. Jeg fik aldrig taget det fulde skridt fra at være en lovende, ung spiller til at blive en afgørende profil for OB. Jeg følte mig stemplet lidt som ham den dygtige spiller, der leverede til træning, mens det kneb mere i weekenderne. Det blev en konstant kamp for spilletid, der aldrig gav mig den ro, som jeg havde brug for med henblik på at udvikle mig til en profil. Det blev lidt af en ond spiral. 

- Derfor havde jeg et møde med klubben, hvor vi blev enige om, at det var tid til at prøve noget nyt, fortæller Mathias, der trods de lidt skiftende tider nåede at optræde imponerende 137 gange og score ti mål i Superligaen for OB.  

Luftforandring gav masser af energi   

Efter ”skilsmisse-aftalen” med OB var der flere bejlere til Mathias Greve, blandt andet en hvidklædt gymnastikforening fra Aarhus. Mathias valgte imidlertid at sætte sin underskrift på en treårig kontrakt med Randers FC. Det gjorde han i januar måned 2020. 

- Jeg følte virkelig, at Randers FC kunne se noget i mig, og allerede i de indledende snakke havde jeg en god fornemmelse af, at jeg var en betydelig del af deres planer. Den tillid havde jeg brug for, og det gav supermeget mening for mig, så efter at have snakket med både André Rømer og Bashkim Kadrii om Randers FC, var valget meget nemt. 

- Et valg, jeg på ingen måde har fortrudt. Randers FC har været et helt perfekt match for mig, og efterfølgende har det også været tydeligt, hvor meget jeg trængte til luftforandring, og hvor meget energi det har givet, at jeg fik nogle nye rammer, nye holdkammerater og en ny stab med nogle nye øjne på mig. 

- Det er faktisk noget af det, jeg synes, Randers FC er fantastisk gode til. At finde sultne spillere, der trænger til en frisk start og til at få vist den fornødne tillid, fortæller Mathias, der også har været imponeret over den harmoni og det sammenhold, der hersker i truppen. 

- Der er selvfølgelig nogle meget forskellige typer i truppen, men sammenholdet er fantastisk. Vi er et hold uden store stjerner og uden et overdrevet hierarki. 

- Jeg kan blandt andet huske, da Tobias Klysner scorede sit første Superliga-mål i overtiden i en udekamp mod Vejle. Her jublede alle vanvittigt meget på hans vegne, fordi det betød noget for ham. Det synes jeg var et eksempel, der understregede, hvor meget vi har fokus på hinanden. Og med sådan et sammenhold kommer man langt. 

”Vi kan også vinde på en mindre god dag” 

Privat bor Mathias Greve i en lejlighed i Aarhus – i øvrigt meget tæt på holdkammeraterne Simon Piesinger og Marvin Egho, der med jævne mellemrum inviterer Mathias over til østrigske madmæssige specialiteter, ofte krydret med lidt fodbold i flimmerkassen. 

Mathias har ingen kæreste, nyder singlelivet og det at kunne koncentrere sig fuldt ud om sin fodbold og være med til at sikre, at Randers FC forhåbentlig sniger sig med i medaljeslutspillet i denne sæson.

- Vi har et godt, homogent hold, der har den store styrke, at vi har flere forskellige elementer, som vi kan bringe i spil og vinde en kamp på. 

- Hvis jeg skal sammenligne med min tid i OB, så var vi meget afhængige af at have en god dag for at vinde. Vi havde ligesom én plan, hvor det meste helst skulle spille, for at planen lykkedes. 

- I Randers FC føler jeg, at vi har flere parametre at justere på, og at vi i højere grad kan tippe en kamp over til vores fordel, hvilket betyder, at vi også kan vinde på en mindre god dag, lyder vurderingen fra Mathias, der lige nu har fuldt fokus på Randers FC, men som de fleste andre fodboldspillere drømmer om et udlandseventyr på et eller andet tidspunkt. 

- Skulle jeg på et tidspunkt skifte væk fra Randers FC, kunne den tyske 2. Bundesliga, måske Holland eller Belgien være et passende skridt for mig. Det er vigtigt for mig at være realistisk i mine drømme og komme et sted hen, hvor jeg får spilletid. Nøjagtig som jeg også havde det, da jeg skiftede her til Randers FC, fortæller Mathias, der altid har fået maksimal opbakning hjemme fra forældrene Birgitte og Klaus samt søsteren Louise. En meget sportsglad familie, der trods de ærkefynske rødder nu selvfølgelig hepper på Randers FC. 

- Nu har der jo stort set været lukket for tilskuere på grund af corona, siden jeg startede i Randers FC, så det er meget minimalt, hvor meget min familie har været på stadion. Jeg havde inviteret 14 familiemedlemmer til kampen mod AGF tilbage ved sæsonstarten, men de måtte som bekendt ikke komme på stadion alligevel. Så det glæder jeg mig meget til, igen bliver muligt. 

- For selvom jeg spillede en del år i OB, er ingen i min familie inkarnerede OB-fans, så fodboldhjertet er fulgt med til Randers. 

- Ja, måske lige med undtagelse af min farfar, der er stor fan af B1909, og en ni’er kan man ikke lave om på, slutter Mathias Greve med et smil.   

Artiklen er skrevet til Randers FC Magasinet 2021, der udkom i april 2021.

Personlig sponsor: