Rune Mathiesen / runephoto.dk

Bundgaard: Stort at stå i rødt og synge nationalsang

Kristian Fredslund — 10.06.2021 13:04

Randers FC’s Oliver Bundgaard Kristensen fik landsholdsdebut, da han var med det danske U20-landshold i Marbella og spillede to træningskampe.

Det var en glad Oliver Bundgaard, der tog telefonen, da vi ringede til ham for at høre om hans tur til Spanien med U20-landsholdet og kampene mod Irland og Argentina.

- Det var fandme fedt. Det var noget helt specielt at skulle gå på banen i nationaldragten og stå i rødt og synge nationalsang, fortæller Oliver, som kom hjem til Danmark onsdag aften.

Det unge 19-årige backtalent, der for ikke så længe blev omskolet fra kantspiller til venstreback, har haft et mindeværdigt år 2021 indtil videre. Først fik han et mindre gennembrud hos Randers FC med godt med spilletid på 3F Superliga-holdet og derefter udtagelsen til U20-landsholdets kampe, hvor han startede inde i begge to.

- Det har været noget helt utrolige måneder, og jeg er virkelig glad for, hvordan tingene har udviklet sig. Det var fantastisk at runde det af med en fantastisk tur til Spanien og få debut på U20-landsholdet.

- Den første kamp vandt vi 1-0. For mig gik det også meget godt personligt. Vi var et klart bedre hold end Irland og havde utroligt meget boldbesiddelse især i 1. halvleg. Vi havde vundet større, hvis vi havde været skarpere, men det var en god kamp og for mig gik det godt. Jeg havde en del gode bolde op i banen og fik lukket fint af defensivt, så jeg er godt tilfreds med indsatsen i de omkring 65 minutter, jeg var på banen.

I kamp to ventede Argentinas OL-hold med spillere, der var op til 24 år (og nogle endda ældre, da man må have tre ældre spillere med).

Blandt andet havde de Facundo Medina fra franske Lens, Ezequiel Ponce fra Spartak Moskva og stortalent Thiago Almada (som på Transfermarkt står til en værdi på 20 millioner euro) fra hjemlandets storklub Velez Sarsfield med. Så det var en noget anden oplevelse.

- Det var vildt fedt, og det var et ekstremt dygtigt hold, vi var oppe imod. De havde spillere med fra store adresser rundt omkring, så det var spændende at måle sig med dem. Det gik meget godt, og vi kom foran i kampen, men de vandt på to meget sene mål, fortæller Oliver, der spillede første halvleg af det opgør.

En masse minder er han dermed blevet rigere i den seneste tid, og han er virkelig glad for den oplevelse, det har været.

- Jeg har mødt en masse gode gutter på holdet, som hurtigt fik mig til at føle mig velkommen. Det har helt sikkert skabt nogle nye venskaber og relationer, som jeg er glad for at have fået. Det var fedt at spille mod modstandere fra andre lande og ligaer, og se hvordan niveauet ligger. Især Argentina-kampen var mindeværdig og noget, jeg vil huske i et stykke tid.

Træningen i Randers FC starter den 14. juni, men grundet landsholdsturen er Olivers ferie blevet forlænget med en uge, så han først møder ind igen den 21. juni.

- Det er lidt mærkeligt ikke at skal møde ind med de andre. Jeg skal faktisk tvinge mig til at holde ferie og koble lidt fra, for det har kroppen og hovedet brug for. Vi går en lang og spændende sæson i møde, hvor jeg skal og give den gas og udvikle mig endnu mere, så derfor er det en god idé med lige at komme lidt væk fra det hele. Så er jeg også helt klar til den nye sæson, hvor jeg håber på at kunne fortsætte takterne fra forårssæsonen og få så meget spilletid som muligt. Der kommer mange kampe, så jeg tror, at der kommer spilletid min vej.

Når han møder ind den 21. juni er der flere nye holdkammerater i truppen og en af dem kender han særdeles godt. Nemlig lillebror Filip, der trods sine blot 16 år, bliver rykket op i 3F Superliga-truppen til den kommende sæson.

-Det bliver sgu sjovt at få lillebror i truppen, men det betyder også hårdt arbejde for ham. Tobias Klysner og mig kommer helt sikkert til at nyde godt af, at der kommer nogle yngre op nu, så vi slipper for nogle af de pligter, som de yngre spillere har, siger Oliver med et smil.

Oliver Bundgaard Kristensen er personligt sponsoreret af E-Plaza.

Mere om Oliver Bundgaard