Et nyt år - og endnu flere fritidsjob - står for døren

18.12.2023 10:47

Nytåret står for døren, og det er for mange en anledning til at gøre status på det forgangne år.

Her hos Randers FC glæder vi os over, at vi i løbet af 2023 har hjulpet ikke mindre end 33 unge i fritidsjob gennem fritidsjobindsatsen Talents of Tomorrow.

Et fritidsjob er nemlig meget mere end blot en kilde til lidt ekstra lommepenge. Tværtimod, kan det gøre en markant positiv forskel for unges trivsel og muligheder i livet.

Mette Høgh, formand for HK Handel, og Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv skriver i denne kronik at unges sandsynlighed for en stabil arbejdsmarkedstilknytning som voksne stiger med 90 procent, hvis de har et fritidsjob som 18-årige. Særlig markant er forskellen for de unge, hvis forældre har ringe tilknytning til arbejdsmarkedet.

Med et fritidsjob bliver de unge introduceret til arbejdsmarkedet og de forventninger og det ansvar, det indebærer. Ligeledes oplever mange at kunne bidrage til fællesskabet og gøre en forskel for kunder og kollegaer. Små succesoplevelser som kan være med til at fordre en øget tro på egne evner samt motivation for at dygtiggøre sig indenfor et givent område.

Et godt eksempel er Randers FC’s egen Jacob Kliver Pedersen. Gennem Talents of Tomorrow fik Jacob det kærlige skub, han havde brug for – og et fritidsjob hos den lokale købmand. I dag er han i lære hos selvsamme købmand og snart udlært salgsassistent. Læs hele Jacobs historie her.

Jacob er blot en af de 240 unge, der siden 2018 har været igennem et forløb hos Randers FC. Heraf er 80 % er landet i fritidsjob og 81 % af disse er fastholdt i job i minimum 5 måneder.

Og heldigvis fortsætter vi arbejdet med at støtte unge mod bedre fremtidsmuligheder i de kommende år. Med en bevilling fra Randers Kommune forlænges Talents of Tomorrow nemlig i både 2024 og 2025.