Veteranmesse 2024

Hjemmeværnscenter Randers Kaserne 25/05-2024 kl. 10.00 - 17.00

Hvad kan du forvente?

Lørdag den 25. maj 2024 fra kl. 10 - 17.00 afholdes Veteranmesse på Hjemmeværnscenter Randers Kaserne og i Veteranhuset Randers, begge beliggende på Kavalerivej, 8930 Randers NØ. Som besøgende på messen kan du forvente: • At møde aktører, der repræsenterer lokale og nationale tilbud for veteraner og pårørende. Dette kan fx. være hjemmeværnsenhederne i Randers, Veterancenteret og Museum for Danmarks Veteraner. • At blive klogere på, hvad Randers Kommune tilbyder til veteraner og pårørende. • At der er særligt fokus på det familieorienterede perspektiv. Vi forsøger at målrette mange af messens aktiviteter mod børnefamilier. Læs mere herom nedenfor. • At få nye input fx. gennem foredraget, som afholdes i Veteranhuset på dagen. • At der er mulighed for at netværke med andre besøgende. Vi etablerer bl.a. et caféområde, hvor der serveres en varm kop kaffe til de voksne og der kan købes slush-ice til børnene.

Dagens program

Kl. 10.00: Officiel åbning af messen med åbningstale v. Veteran, Mark Ludvigsen Jensen Kl. 10.15: Standene og hoppeborgen åbner. Besøg og prøv fx. den store PIRANHA 5. Kl. 10.30: Training Ground Randers afvikler en WOD (Workout of the day). WOD'en er for alle med kendskab til Crossfit. Kl. 11.00: KUF-vognen sælger pølser, slush-ice og andet proviant. Kl. 11.00 - 11.30: DogTech - Adfærd og Træning for hunde kommer forbi og Smilla laver en 'Nose work'-søgning. Du kan også møde og kæle med hunden Banjo. Kl. 11.15 - 11.45: Randers FCs maskot McAnders besøger messen og skriver autografer. Kl. 11.30: Foredrag i Veteranhuset ved Anders & Lasse, medlemmer af Sirius-patruljen. Kl. 14.00: Foredrag i Veteranhuset ved Anders & Lasse, medlemmer af Sirius-patruljen. Kl. 15.15-16.00: Training Ground Randers afvikler en familie-WOD. ALLE kan være med, inklusive børn, ældre mv. Kl. 17.00: Tak for i dag ved Veterankoordinator Stanley Schmücker Der vil igangsættes konkurrencer i løbet af dagen. Dette fx. ved Training Ground Randers' og Randers FCs stand.

Foredrag

Som noget helt særligt kan du møde Lasse Djernæs Andersen og Anders Tue Schneider, som begge har været patruljefører i Slædepatruljen Sirius. Under foredraget får du et unikt indblik i hverdagen, både på forskoleuddannelsen og under udstationering på Grønland. Og i oplevelser som kun er få forundt! Slædepatruljen Sirius er en specialenhed, der håndhæver Danmarks suverænitet i verdens største Nationalpark. Sirius består af 12 mand, som sammen med deres ca. 90 hunde opererer i den arktiske ødemark, hvor naturen både kan være en ven og en fjende. Kom og oplev to kammerater, der har kendt hinanden siden barnsben, fortælle om deres oplevelser fra deres tjenestetid med både billeder og videoklip. Foredraget afholdes kl. 11.30 og igen kl. 14.00. Lasse Djernæs Andersen, som ses på første billede i galleriet, er 27 år gammel og tidligere tjenestegørende i Slædepatruljen Sirius fra 2021 til 2024. Lasse har kørt imponerende 20.000 km. på slæde. Anders Tue Schneider, som ses på andet billede i galleriet, er 28 år gammel og tidligere tjenestegørende i Slædepatruljen Sirius fra 2020 til 2022. Anders har kørt 14.000 km på slæde.

Prøv en WOD!

Training Ground – Crossfit Randers er et funktionelt træningscenter med fokus på fællesskab, træningsglæde og, at der skal være plads til alle; nybegynderen, den øvede eller ligefrem professionelle, voksne som børn og særligt siden starten af 2022: Veteraner. Der tilbydes ikke kun gratis træning i hele centeret, for der er ligeledes oprettet et lukket hold kun for veteraner. Det betyder bl.a. at veteraner kan træne i selskab med ligesindede i trygge rammer og herigennem styrke de sociale kompetencer samt at få mere indhold og struktur i hverdagen, fordi der er noget at stå op til samt bedre søvn, helbred og trivsel. På messen afvikler Training Ground Randers to WODs. For de uindviede i Crossfitters slang står det for "Workout of the Day". Kl. 10.30 afvikles en Veteranmesse-WOD som er for alle med kendskab til Crossfit. Mens der kl. Kl. 15.15 afvikles en familie-WOD. ALLE kan være med, inklusive børn, ældre mv.

Kan børn deltage?

SELVFØLGELIG! Nedenfor har vi samlet en række af de aktiviteter, du kan opleve på Veteranmessen. - Falck kommer med brandbiler – med mindre, de har et udkald og skal slukke en brand - Vi får besøg af en PIRANHA 5, en panseret mandskabsvogn. Kom og prøv en tur! - Bliv sminket og få sår som en ægte soldat. - Kom helt tæt på den legendariske Chevrolet Camaro, som Helge Meyer kørte nødhjælp i på Balkan. - Marinehjemmeværnet har deres undervandsdrone med du kan prøve at styre. Du kan planlægge missioner ved strategiboardet, ligesom du kan komme helt tæt på den orange gummibåd, der er altafgørende for enhedens missioner. - Er du til sejlsport, kan du forsøge dig med at binde knob og lave præcisionskast hos S/Y BIA. - Med metaldetektorer kan du forsøge dig med forskellige søgninger. - Børn kan hoppe på hoppeborgen og der kan købes slush-ice. - Knyt armbånd af faldskærmsliner hos Veterancafé Skive. Det plejer at være en stor succes! Tag endelig hele familien med!

Lokation og parkeringsforhold

Veteranmessen 2024 afholdes på Hjemmeværnscenter Randers Kaserne og i Veteranhuset Randers (anvendes på dagen til foredrag) beliggende på hhv. Kavalerivej 9 og Kavalerivej 16, 8930 Randers NØ. Der er indkørsel fra Mariagervej via. Langvangen og efterfølgende Dannevirkevej. Begge lokationer ligger på samme område, hvorfor det er nemt at bevæge sig mellem de to lokationer. Der er gratis parkering på grus parkeringen ved Eskradronvej. Der henstilles til, at der IKKE parkeres på messeområdet, da udendørsarealerne benyttes af messeudstillerne, herunder militærkøretøjer.

Se kort her

Øvrig praktisk information

Her har vi samlet al øvrig information. Har vi overset noget, er du velkommen til at skrive til [email protected] eller sende en besked på Facebook. - Der er mulighed for at købe pølser, drikkevarer og proviant ved intet mindre end KUF-vognen eller du kan få kaffe og kage i Veterancafé-teltet. - Der er let tilgængelig adgang samt toiletforhold for kørestolsbrugere på begge adresser. Dvs. at det både er muligt at tilgå stand-området samt at deltage i foredraget med Lasse & Anders.