’No Piesi, no party’: Piesingers fantastiske frisparksmål sikrede første europæiske sejr

Oliver Maltha — 25.11.2021 23:31

Randers FC vandt fortjent 2-1 over de forsvarende rumænske mestre fra CFR Cluj, da vi sikrede sig vores første europæiske gruppespil-sejr.

Torsdag aften var det tid til sidste hjemmekamp i UEFA Europa Conference League-gruppespillet, da Randers FC tog imod de rumænske mestre fra CFR Cluj i 5. spillerunde. Randers FC var inden dagens kamp ubesejret i årets gruppespil, da de fire foregående runder var endt i et uafgjort resultat. Der var derfor lagt op til et utrolig vigtig og spændende opgør mod rumænerne, som resulterede i en historisk aften i Randers.

Randers FC kom godt ud til kampen, og vi skulle da heller ikke mere end kort ind i det andet minut, før Randers FC truede rumænernes mål. Jakob Ankersen smed et indlæg ind til en godt spillende Filip Bundgaard, som flugtede bolden mod mål – desværre hev Cluj-keeperen en fin redning op. Det var en generelt livlig 1. halvleg. Minuttet senere var Cluj tæt på en scoring, da et indlæg blev rettet af og ramte oversiden af overliggeren. Filip Bundgaard var, som tidligere nævnt, godt spillende i 1. halvleg, og med en masse gode driblinger- og afleveringer var han en evig trussel.

Han fandt et godt samarbejde med Jakob Ankersen, som også forsøgte sig flere gange i 1. halvleg. I det 35. minut var han tæt på med et flot skud fra kanten af feltet, men en god redning holdt Ankersen fra en scoring. Det lugtede virkelig af en Randers FC-scoring i denne periode, og minuttet efter var det rigtig tæt på. Et hjørnespark fra Lasse Berg Johnsen fandt hovedet på Marvin Egho, som headede mod det lange hjørne – desværre måtte Egho se sit flotte forsøg reddet på stregen. Randers FC var klart bedst i 1. halvleg, og med lidt mere held og skarphed var man også kommet på scoringstavlen. De blå heste måtte derfor gå til pause med 0-0.

Kronjyderne kom også godt ud til 2. halvleg – en halvleg som kun var syv minutter gammel, da Simon Tibbling skulle have bragt Randers FC foran. Marvin Egho prikkede flot bolden til Tibbling, som alene med keeperen sparkede bolden i sidenettet. Efter lidt over en times spil skiftede Thomas Thomasberg Alhaji Kamara ind, og han skulle ikke bruge mange minutter på at gøre en forskel. Blot to minutter efter sin indskiftning dukkede han op som trold af en æske, og sparkede en løs bold i kassen. Så kunne de 4.309 tilskuere på Cepheus Park Randers gå amok.

Den glæde skulle desværre ikke vare længe. I det 72. minut stangede rumænernes topscorer, Ciprian Deac, bolden i mål til 1-1. Der var gang i kampen i denne periode, for blot et par minutter senere skulle bolden ligge i kassen igen – denne gang i rumænernes. ’No Piesi, no party’ er noget som der tales om i Randers FC i øjeblikket, og med god grund. Østrigeren gjorde kunsten efter fra Vejle-kampen, og bankede endnu et frispark i kassen til stillingen 2-1 til Randers FC, hvilket bragte stor jubel på Cepheus Park Randers.

Kort efter scoringen var hjemmeholdet tæt på at lukke kampen. Mikkel Kallesøe strøg op af højresiden, og sendte et fladt indlæg ind til indskiftede Tosin Kehinde, men kantspilleren måtte se sit forsøg reddet af Cluj-keeperen. Mere skete der ikke, og så kunne jublen bryde løs. Randers FC vandt sin første europæiske gruppespil-kamp efter en kamp, hvor kronjyderne var det bedste hold kampen igennem.

Der venter Randers FC nogle vigtige kampe inden juleferien. Næste kamp er ude mod Brøndby på søndag d. 28. november klokken 16.00, hvorefter vi tager imod OB i første kvartfinale i Sydbank Pokalen, søndag d. 5. december klokken 18.00.