Getty Images

Randers FC henter Edgar Babayan på en 3-årig aftale

Kristian Fredslund — 07.06.2022 16:30

Den 26-årige offensivspiller Edgar Babayan vender hjem til Randers FC efter fem år væk fra Viborgvej.

Det bliver til et gensyn med en af Randers FC’s egenudviklede spillere, da offensivspilleren Edgar Babayan har skrevet under på en 3-årig aftale med Randers FC.

Tilbage i 2017 skiftede han Viborgvej ud med Hobro IK, hvor han voksede sig til at blive en 3F Superliga-profil og i sæsonen 2019/20 scorede 5 mål og lavede 11 assists. Herefter stod den på en tur til Letland, Cypern og senest Vejle i forårssæsonen, men nu er den armenske landsholdsspiller atter at finde i Randers FC.

- Vi er utroligt glade for, at Edgar vender hjem til Randers. Man kan sige, at der er blevet taget tilløb til hans tilbagekomst, for det har været tæt på at ske i tidligere transfervinduer. Nu er timingen helt rigtig for begge parter, og vi ser frem til at få glæde af hans kvaliteter i Randers FC. Trænerteamet har et indgående kendskab til ham, og han bliver en rigtig god tilføjelse til vores offensiv. Vi ved, at han er sulten efter at komme tilbage til Randers og bevise sig selv, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Trænerteamets kendskab til Edgar Babayan er nemlig stort. I sin tid som assistenttræner i Randers FC havde Thomas Thomasberg nemlig offensivspilleren i Randers FC’s 3F Superliga-trup samtidig med, at Babayan også spillede mange reserveliga-kampe under Thomasbergs ledelse. Det var også Thomasberg, der i sin tid som cheftræner i Hobro IK hentede Edgar Babayan nordpå.

Den 26-årige offensivspiller glæder sig til gensynet med Viborgvej, og den klub, der står ham så nært.

- Jeg er Randers-dreng og elsker klubben og byen. Vi har tidligere været i dialog, men jeg har forfulgt drømmen om at spille i udlandet. Den drøm eksisterer stadig, men nu er fokus på at komme tilbage til Randers FC og præstere godt. Der er sket meget, siden jeg var i klubben sidst, men det er stadig mange af de samme personer, som er her, og jeg er sikker på, at der er de helt rigtige rammer for mig til at udvikle mig yderligere. Jeg glæder mig helt vildt til igen at trække i den lyseblå trøje, siger Edgar Babayan.

Edgar Babayan er lige nu i landsholdslejr med Armenien i forbindelse med holdets Nations League-kampe mod Irland, Skotland og Ukraine. Han har spillet 13 landskampe for Armenien og desuden en enkelt kamp for det danske U20-landshold.

Efter landskampspausen vil Edgar holde ferie og støder derfor til Randers FC-truppen mandag den 27. juni.

Fakta:
Edgar Babayan
Født den 28. oktober 1995
Tidligere klubber: Randers Freja, Randers FC, Hobro IK, Riga FC, Pafos og Vejle
Randers FC-statistik: 26 kampe og 3 mål