Optakt: Lyngby BK - Randers FC

Andreas Nielsen — 01.05.2024 06:25

Søndag klokken 14.00 tager Randers FC hul på sidste halvdel af kvalifikationsspillet, når vi på udebane møder Lyngby BK

820 Randers FC-fans overværede en yderst underholdende kamp søndag eftermiddag i Viborg, til trods for at kampen endte 0-0 og dermed status quo mellem Randers FC og Viborg i toppen af kvalifikationsspillet. En af de afgørende spillere i kampen var endnu engang vores dygtige målmand, Patrik Carlgren, der også kunne krone den flotte præstation af med en tur på rundens hold sammen med Sabil Hansen og Wessel Dammers. Rasmus Bertelsen har til søndagens opgør igen John Björkengren til rådighed, efter vores svenske midtbanespiller afsonede karantæne imod Viborg FF.

Statistisk set
Der er god grund til at tro på, at stimen på seks kampe som ubesejret fortsætter, når man ser på søndagens opgør gennem statistikkens briller. Randers FC har i 3F Superliga-regi spillet mod Lyngby på udebane 11 gange. Ud af de 11 kampe har det resulteret i 7 sejre, 2 uafgjorte og 2 nederlag til Randers FC. Sæsonens tidligere møde på Lyngby Stadion endte 1-0 til hjemmeholdet på en sen scoring af Frederik Gytkjær. Derudover har vi allerede mødt Lyngby to gange her i 2024, hvor det er blevet til en 1-0 sejr og selvfølgelig den fantastiske 6-2 sejr i påsken, hvor Mohammed Fuseini blev hattrickhelt.

Fokus på Lyngby BK
Lyngby befinder sig i skrivende stund på 10. pladsen med 26 point, hvilket placerer dem helt lige på point med OB, mens der er 2 point ned til Vejle Boldklub på 11. pladsen. De kongeblå har endnu ikke opnået en sejr i de første fem kampe i kvalifikationsspillet, hvor det er blevet til 2 nederlag og 3 uafgjorte. Seneste kamp endte 1-1 mod Vejle Boldklub. Det er derfor et Lyngby-hold, der jagter den forløsende sejr i søndagens opgør, hvor tre point kan vise sig afgørende i kampen om overlevelse.

Når man taler om profiler for Lyngby BK, kan man ikke komme udenom Andri Gudjohnsen, der indtager 2. pladsen på topscorerlisten med 11 mål i 23 3F Superliga-kampe. Den islandske landsholdsangriber har fundet vej til måltavlen 3 gange i de første 5 kampe i kvalifikationsspillet. Andri Gudjohnsen er utvivlsomt en spiller, der skal holdes et skarpt øje med i søndagens opgør, hvor han især er farlig i feltet både med afslutninger langs jorden og i luften.

En af spillerne, der vil forsøge at sætte Gudjohnsen op, er den venstre wingback Kolbeinn Finnsson, der også i seneste kamp på Cepheus Park leverede en assist, da Andri Gudjohnsen kort før pausen kunne sætte panden på Finnssons indlæg og reducere til 3-1. Den islandske wingback leverede også en assist i fredagens opgør mod Vejle. Finnsson har scoret 2 mål og lavet 3 assists i sæsonen, hvor han også er den spiller med flest indlæg og den tredje mest chanceskabende spiller i 3F Superligaen.

Vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet og ellers kan kampen ses på Canal 9 / Discovery+ og følges på Amtsavisen.dk eller hos Radio Alfa.

Fun Facts:

  • Patrik Carlgren er sammen med Nathan Trott og Oliver Provstgaard fra Vejle de eneste tre spillere til at spille samtlige minutter i sæsonen.
  • Siden afslutningen af 3F Superligaens grundspil er Mohammed Fuseini den spiller med flest skud (27), berøringer i modstanderens felt (52) og expected goals (6,0) i 3F Superligaen.
  • Patrik Carlgren har grebet 30 bolde i 3F Superligaen i denne sæson, hvilket er flest blandt målmændende.