Optakt: Viborg FF - Randers FC

Andreas Nielsen — 24.04.2024 08:20

Søndag klokken 14.00 venter endnu en spændende kamp i kvalifikationsspillet, når Randers FC på udebane møder Viborg FF.

Det endte 2-2 i en underholdende kamp med mange chancer fredag aften hjemme på Cepheus Park. Her kom Mohammed Fuseini igen på måltavlen for fjerde kamp i streg, mens vores goldenboy, Mads Enggård, kunne krone en flot uge af med en scoring i overtiden, der sikrede det ene point mod fynboerne. Randers FC er dermed fortsat ubesejret i de seneste fem kampe i 3F Superligaen, og søndag gælder det Viborg FF i domkirkebyen i en direkte duel om syvendepladsen.

Kom med på forårets korteste og billigste away
Vi har indgået en billetaftale med Viborg der sikrer udebanebilletter til KUN 50 kr. Der er altid garanti for god opbakning når vi gæster Viborg, som rent geografisk ikke er langt fra Randers. Søndag håber vi på at se rigtig mange Randers FC-fans i udebaneafsnittet, så vi sammen kan tage revanche efter sidste besøg i domkirkebyen. Køb din billet til kampen her

Seneste kamp på Energi Viborg Arena endte 3-0 til Viborg, hvor hjemmeholdet var særdeles skarpe foran mål. Til trods for kun 0,62 xG formåede de at score tre gange. Randers FC har mødt Viborg FF 13 gange på udebane i 3F Superliga-regi. Her er det blevet til 5 sejre, 4 uafgjorte og 4 nederlag, hvilket blot understreger de tætte opgør mellem de to mandskaber. Den seneste Randers FC-sejr i domkirkebyen var tilbage i 2021, hvor vi vandt 2-1 på mål af Mikkel Kallesøe og Vito Hammershøj-Mistrati. Kampen huskes særligt for Mikkel Kallesøes fantastiske mål fra kanten af feltet på en indøvet hjørnesparkskombination.

Fokus på Viborg FF

Viborgenserne går ligesom Randers FC indtil søndagens opgør ubesejret i kvalifikationsspillet med 10 point. Viborg mødte senest Lyngby BK på hjemmebane, hvor de vandt 2-1 på mål af Anosike Ementa og Magnus Westergaard. Jakob Poulsens mandskab befinder sig på 8. pladsen, hvor resultaterne i kvalifikationsspillet ellers har budt på en 3-1 sejr mod Hvidovre IF, 1-1 mod Vejle Boldklub og en 1-3 sejr på udebane mod OB.

En spiller, der har vist sig flot frem i kvalifikationsspillet, er Viborgs kantspiller Serginho, der i de seneste to kampe har stået for 3 oplæg til mål og 4 oplæg i alt i kvalifikationsspillets første fire kampe. Den 23-årige er konstant udfordrende for et forsvar med sin uforudsigelighed og skarpe driblinger, hvilket OB også fik at mærke, da Serginho på ren samba-maner med hæl og tå fik fundet Ibrahim Said, der kunne score til 1-2 for to runder siden. En formstærk Serginho, der helt sikkert vil forsøge at teste Randers FC's forsvar i søndagens opgør.

Vi bliver i angrebet, hvor Anosike Ementa er svær at komme udenom. Den 21-årige angriber scorede senest mod Lyngby sit sæsonmål nummer 8 og er altid en spiller, som med sin højde og fysik volder de fleste forsvar problemer. Ementa har været i målform i forårets første ni kampe, hvor han har scoret 4 mål, hvoraf et af dem kom i vores seneste møde med Viborg. Der venter endnu en spændende duel mellem Anosike Ementa og Randers FC's forsvar på søndag.

Karantæner
Randers FC må i søndagens kamp undvære John Björkengren, der sidder ude med karantæne efter sit gule kort mod OB. Viborg FF må undvære den 21-årige midtbanespiller Mads Søndergaard, der ligeledes er ude med karantæne. 

Kampens dommer er Jacob Karlsen, med Jens Maae i VAR-vognen.

Fun Facts:

  • Mohammed Fuseini er den første Randers FC-spiller siden Vito Hammershøy-Mistrati til at score i fire kampe i træk. Den seneste spiller til at score fem kampe i træk for Randers FC var Ronnie Schwartz i april 2014.
  • Lasso Coulibaly er på en tredjeplads i 3F Superligaen over flest vundne dueller langs jorden med 122 vundne.
  • Randers FC har scoret 56% af vores mål i 2. halvleg i 3F Superligaen i denne sæson.